Владимир Уручев, ЕНП/ГЕРБ: В този дигитален преходен период всичко ще зависи от младите хора

„Намираме се в период на дигитална трансформация. В този дигитален преходен период всичко ще зависи от младите хора. Този преход ще го направите вие.” С тези думи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев се обърна към младшите посланици от СУ „Иван Вазов” – гр. Мездра. Срещата дискусия с българския евродепутат е в резултат от активната работа на ръководството и колектива на учебното заведение.

В началото на срещата ученици представиха кратка визитка на Владимир Уручев и презентация за членството на България в ЕС. Директорът на училището Мариела Горанова очерта европейските и националите проекти, по които работят. Тя отбеляза, че участието им в програмата „Училище посланик на Европейския парламент” ще позволи на посланиците да покажат какво повече могат да направят като европейски граждани. В развилата се дискусия основни теми бяха климатичните промени, мигрантския наплив, взаимоотношенията с Китай, САЩ, конфликтът между Русия и Украйна, развитие на селското стопанство, разпределение на броя на членовете на ЕП след изборите през май 2019г., както и личният мотив на Владимир Уручев да стане политик.


„Обединена Европа е може би най-великата идея на миналия век, която се е появила след Втората световна война. 60-70 % от цяла Европа е била разрушена. Всичко, което се е градило от няколко поколения е заличено”, сподели Владимир Уручев. Той бе категоричен, че ЕС е най-успешният мирен проект в света.
Българският евродепутат Владимир Уручев пожела успех на младшите и старшите посланици на Европейския парламент, в лицето на учителите Данаил Димитров и Йоана Константинова, от СУ „Иван Вазов” – Мездра. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *