Старши посланичката Йоана Константинова и две от младшите посланици участват по проект „Еразъм+“

Учениците участваха в дискусия на тема „Насилие“ и представиха сценки на различни форми на тормоз в училище. Те се включиха в различни клубове – арт, спорт, драма, танци, като начини за справяне със стреса.

Участниците в проекта заедно отпразнуваха прощална вечеря и Международния ден на жената – 8 март, на която тържествено им бяха връчени сертификати за участие.

Домакините бяха организирали екскурзии до столицата Вилнюс, както и до втория по големина град в прибалтийската република – Каунас. С особен интерес децата посетиха Интерактивния център за гражданско образование, където с помощта на таблети разчитаха кодове и се запознаха с различни етапи от историята на Литва.

„Имахме възможност да посетим и Лондон и тъй като учениците са участници и в програмата за Училища посланици на Европейския парламент, не пропуснаха възможността да вземат интервюта за Европейския съюз и Брекзит от самите англичани, както и от представители на много други националности – Япония, Испания, Америка, Турция. Някои от тях бяха много добре запознати с Европейския съюз и предстоящото излизане от него на Великобритания. Докато други знаеха много малко за историята и страните членки на ЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *