Младшите посланици на Европейския парламент и Ученическия парламент на СУ „Иван Вазов“ заедно в Деня на розовата фланелка

Денят на розовата фланелка е още един чудесен начин и повод да се обърне внимание на проблемите за тормоз в училище. Всеки ден ставаме волни или неволни свидетели на това. Болката, която остава от нараняването, започва да дълбае рана в душата на всеки един от потърпевшите и  с напредване на времето става все по-силна.

А за какво са приятелите- именно затова, да помогнат!

Под наслов  „ НЕ на тормоза, но НЕ за ден“ , с помощта на изработените брошури и дипляни, младшите посланици и членовете на Ученическия парламент  запознаха учениците  с начини за преодоляване на неприятни инциденти, събития и последствия, които биха наранили човешката душа.

Класните стаи грееха в цвят розово. Облечени в този цвят, децата ясно изразиха своята позиция- за един спокоен, без тормоз в училище, живот.

От сутринта до всяко дете достигна розовата  тениска –стикер- символ на деня и  то бе възнаградено с прегръдка. С този жест  всеки разбра какво е усещането да си обсипан с внимание, грижа, почитание, как би се почувствал, ако си приет радушно и колко самотен и тъжен ще бъдеш, ако си незабелязан, изолиран, пренебрегнат.

   Кулминация на проявите бе изписването на думата НЕ!  с телата на учениците, облечени в розово. НЕ на тормоза! – е нашият апел към всички деца по света!

Да бъдем НЕпримирими, да НЕ допускаме насилие срещу нас, да НЕ упражняваме насилие върху другите, да НЕ сме побойници,  а ПРИЯТЕЛИ!

НЕ на тормоза, но НЕ за ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *