Н. П. Сьорен Якобсен откликна на нашите видео послания и посети нашето училище

Днес, в СУ“Иван Вазов“ честит гост беше посланика на кралство Дания Негово превъзходителство Сьорен Якобсен. Визитата бе осъществена по покана на младшите и старшите посланици на училището, които през настоящата година работят по програмата „Училище посланик на Европейския парламент“. Интересната, интригуваща и завладяваща дискусия, изпълнена с емоции и запомнящи се моменти, ще остане като ярък спомен в историята на училището.

По стар български обичай Негово Превъзходителство беше посрещнат на входа на гимназията с питка и сол от девойки в народни носии и приветстван с „Добре дошъл!“ от директора Мариела Горанова.

Посланик Якобсен посети кабинета по „Хореография“, където възпитаници на преподавателя Мирослав Аспарухов го изненадаха приятно с изпълнение на откъс от танцовата композиция „Гергьовден“.

В рамките на своята визита дипломатът се срещна с младшите и старшите посланици на Европейския парламент от СУ „Иван Вазов“, с които разговаря за съвременното състояние и перспективите за развитие пред Европейския съюз.

Домакините на събитието бяха подготвили видео визитка на Сьорен Якобсен и презентация за своето училище, за природните и културни забележителности на врачанския край, както и за историята и традициите на Родината на Хамлет и Андерсен. По време на дискусията датският посланик отговори на въпроси, които вълнуват младите хора по актуални теми от деня.

За финал младшите и старшите посланици на ЕС подариха на новия си приятел колаж върху имитация на камък със символични послания, изработен от психолог Емилия Гарванска, и рекламни материали с логото на училището.

От своя страна посланик Якобсен им подари художествена фотография на датския фотограф Ivar Olai Mjell и се разписа в Книгата за впечатления.

Снимка на посланик якобсен сред младшите посланици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *