Клуб „Европа в училище“ в „Театрален магазин – отвори очите си за Европа“ на Чайна „Европа“ – гр.Враца

Европосланици на СУ „Иван Вазов“ на гости в Чайна „Европа“- Враца
Младши и старши посланици на Европейския парламент от СУ „Иван Вазов“ – Мездра участваха в дискусията на Чайна „Европа“, която се проведе на 27.03.2019г в Младежки дом гр. Враца.
Теми на срещата бяха: „Фалшиви новини“, „Иновации“ и „Дигитализация“.


Ученици от ПППГ „ Ак. Иван Вазов“- Георги и Мишо- представиха своя клип по темата „Фалшиви новини“, който са представили на конкурс в гр. Пловдив. Използването н…а хумористичен стил за сериозни теми е начинът за по-голяма достъпност до младите хора.
По втората тема „Иновации“ бяха представени учебни проекти за производство на оранжеви домати, които са със съдържание на каротин по-голямо, отколкото в морковите.

Представен ни беше „Профилтър“- уред за пречистване на въздуха в класните стаи. Споделен бе начинът за производство на тухли от трина. Най-големи овации предизвика Slip stopper – приспособление за предотвратяване смъкването на хората с увреждания от инвалидните колички,


По темата „Дигитализацията“ имахме възможността да видим 3 D принтер, роботче и да се запознаем с идеята на STEM. /Science – Technology – Engineering – Mathematics/ Поощряване на талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.


Второто издание на чайна „Европа“ ни предостави фантастична възможност да се срещнем, да пием чай, да поговорим по наболели проблеми на съвремието ни, за основните права на европейските граждани и Европа като цяло!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *