Младши и старши посланици на Европейския парламент от СУ „Иван Вазов” – Мездра се запознаха с работата на Общинския съвет

24 младши посланици на Европейския парламент от Средно училище „Иван Вазов” – Мездра, водени старши посланиците Данаил Димитров и Йоана Константинова, се срещнаха и разговаряха с председателя на Общинския съвет Яна Нинова. Дискусията се състоя в Заседателната зала на местния парламент. Събитието е част от дейностите по проекта “Училище посланик на Европейския парламент”, по който работи през тази учебна година мездренската гимназия по Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

Яна Нинова запозна учениците от гимназиалния курс на обучение със същността и правомощията на Общинския съвет, неговата структура, организация и дейност като орган на местното самоуправление. Младшите посланици на Европарламента научиха също как се вземат решенията в местния парламент и изпробваха системата за електронно гласуване.

Яна Нинова пое ангажимент да съдейства на средношколците за посещението им в българския парламент и за среща разговор е евродепутата Владимир Уручев (ЕНП/ ГЕРБ).

СУ „Иван Вазов” – Мездра е едно от 40-те учебни заведения от цялата страна, избрани сред над 100 кандидатствали училища да работят по Програмата за училища посланици на Европейския парламент, която се реализира у нас за трета поредна година.

След като постигнатото в рамките на учебната година бъде оценено, в края на месец юни 2019 г. всяко учебно заведение ще получи плакет за училище посланик на Европейския парламент, а старшите и младшите посланици – сертификати за участието си в програмата.

Като допълнителна награда за добрата работа в рамките на инициативата Информационното бюро на Европейския парламент в България ще награди посланиците от две училища с участие в Програма „Евроскола“ на Европарламента в Страсбург, Франция.

Линк към оригиналната статия: bit.ly/2KOvWrG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *